TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Gordana Turuk

Gordana Turuk rođena je 5. ožujka 1974. godine u Mannhiemu u Njemačkoj. Odrasla je u Zagrebu, gdje je od 1992.-1994. godine studirala tekstilani dizajn.

U slobodno vrijeme posvetila se privatnom učenju slikarstva pod mentorstvom akademskog umjetnika Josipa Marinkovića. Od 1994.-1998. godine studirala modni dizajn na privatnoj školi Callegari u Pescari. Njezini nepredvidivi životni putevi odveli su ju u Bratislavu gdje i danas živi i radi. Od 1999. godine svoju je kreativnost u potpunosti posvetila stvaranju u staklu. Sve se to događa kroz "Laid glass" tehniku, koja uključuje dodavanje pigmenata boje, zlata, platine, bronce i zračnih mjehurića u topljenom i pečenom staklu.

Svoje je radove izlagala u Bratislavi, Nitri, Varšavi, Budimpešti, Pragu, Monte Carlu, Dubaiu, New Jerseyu, Modeni, Parizu, Zagrebu, Wollerau (Švicarska), Moskvi, Kievu. Aktivno je angažirana u humanitarnom radu na području Slovačke. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, od koji izdvajamo: 2007. Prva nagrada stručnog žirija, IX. International festival of art, San Crispino, Italija 2008. Sprcijalna prva nagrada žirija, II. International prize of art Biser Jadrana, Italija2008. Specijana prva nagrada međunarodne stručne kritike, IX. International festival of art Premio citta ´di porto Sant Elpidio, Italija2009.

Prva nagrada žirija za djelo Zlatni lav, XI. International festival of art.

Trenutno nemamo radova ovog autora.