Od 19. ožujka, privremeno zatvaramo Galeriju Divila, sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja. U međuvremenu, za sve upite, ponude, kupovinu, otkupe umjetnina, isporuku, dostupni smo na 098 204 792, 098 459 520, ili info@galerijadivila.hr
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Renata (Renée) Walter

Renata Renée Walter rođena je 1913. godine. Zarana je u oblikovanju svojega likovnog opusa odabrala ekspresionizam kao izraz odnosa prema životu i ljudima.

Rano se opredijelila za portretno slikarstvo, ostvarivši galeriju likova koja odražava dubinsku analitičku spoznaju o osobnosti, temperamentu i društvenom profilu portretiranih osoba. Portreti Renate Renée Walter raskošne su psihološke studije ponuđene minucioznim slojevitim pristupom liku.

Osobito je intrigantan umjetničin odnos prema kolorističkim rješenjima i izboru kromatske skale, bez obzira je li riječ o portretu, žanr-prizorima ili urbanim pejzažima.

Spektar hladnih boja izraz je osobitosti odnosa umjetnice prema odabranim temama, vođenog duboko humanom idejom-vodiljom koja potiče plemenite misli i čuvstva, uprkos hladnim i teškim bojama.

Ustrajnošću takve svoje logike i vizije željela je svojim likovnim opusom pokazati i dokazati da je ideja-vodilja u pristupu životu i čovjeku opstojna, te čak i sugestivnija, kada je oblikovana hladnijim i težim kromatskim akcentima u prikazu odabranog sadržaja.

Renata Renée Walter umrla je 29. kolovoza 2012. 

Prikazano 1 do 1 od 1 (1 stranica)