POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Antun Masle

Antun Masle rodio se 01. rujna 1919. godine u Orašcu kraj Dubrovnika. Osnovnu školu polazio je u Orašcu, a gimnaziju privatno u Dubrovniku. 1938. godine uspješno polaže prijemni ispit na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Slikarstvo uči u klasi prof. Marina Tartaglie. 1941. prelazi u slikarsku klasu kod prof. Vladimira Becića, iz razloga jer Becić dozvoljava više slobode u slikanju. Diplomirao je 1942. godine i produžuje studij na specijalki Vladimira Becića još godinu dana, a onda odlazi u vojsku. 

1945. godine po završetku rata vraća se u Dubrovnik. U početku radi u propagandnom odjelu NOB-a, da bi te iste godine počeo raditi kao nastavnik crtanja na dubrovačkoj gimnaziji. Od tada, pa do smrti radit će na dubrovačkim školama kao nastavnik likovnog odgoja.

Prvi puta izlaže 1937. godine na izložbi Najmlađih u salonu Galić u Splitu. 1952. godine priređuje prvu samostalnu izložbu, u salonu LIKUM-a u Dubrovniku. 1956. putuje u  Veneciju i Firencu, to putovanje biti će inspiracija za brojne slike iz tog vremena. 1961. ostvaruje davno željeni san i putuje u Pariz, preko Venecije, jer mu je Venecija ostala u ugodnoj uspomeni. 1967. ozbiljno oboljeva i mora u bolnicu, umro je ne navršivši 48 godina.

Priredio je više od 20-ak samostalih izložbi, te je sudjelovao na isto toliko skupnih izložbi. Izlagao je u Dubrovniku, Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Sarajevu, New Yorku, Splitu, Rijeci, Mostaru, Zadru, Raveni, Osijeku.

Antun Masle umro je 20. kolovoza 1967. godine u Dubrovniku.

Trenutno nemamo radova ovog autora.