POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Antun Mateš

Antun Mateš rođen je u Zagrebu 23. studenog 1945. godine gdje je 1969. godine diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Miljenka Stančića.

Izlagao je na četrdesetak samostalnih,  i više od sto skupnih izložbi u Hrvatskoj i po cijelome svijetu od cijele Europe, Amerike, Azije, Indije, Argentine, Australije itd. ( Toronto, NY, Los Angeles, New Delhi, Sidney, Melbourne, Adelaide, Swan Hill, Portland, Buenos Aires, Frankfurt, München, Mainz, Beč, Trst itd).

Bio je profesor i Šef Grafičkog odjela na Školi primijenjenih umjetnosti u Zagrebu gdje je osnovao predmet Ilustracija i strip. Neki njegovi učenici danas su u samome svjetskom vrhu stripa i ilustracije.

Pobijedio je svojim grafičkim mapama-kalendarima s motivima Zagreba i Hrvatske na najvećem svjetskom sajmu knjiga i tiskovina u Franfurtu 1996. u konkurenciji najvećih slikara XX. stoljeća, Picassa, Matissa, Warhola itd.

Kao pobjednik pozvan je na milenijsku izložbu u Stuttgart 1999. godine gdje je predstavljajući Hrvatsku pobijedio u međunarodnoj konkurenciji izlagače iz Amerike, Engleske, Japana, Italije i sve ostale.

Za osobite zasluge u kulturi, Predsjednik Tuđman odlikovao ga je redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića. 

Zagreb, Skalinska ulica
Antun Mateš
38 × 46 cm

1000€ + pdv7.534,50 kn + pdvtečaj konverzije 7,53450 kn = 1eur..

Stavi u košaricu
Prikazano 1 do 1 od 1 (1 stranica)