POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Branko Kovačević

Branko Kovačević rođen je 30. studenog 1911. u Zadvarju nad Omišem. Osnovnu školu završio je na Visu. U Splitu završava realnu gimnaziju. Teško se probijao kroz život, te je počeo slikati kao samouk. Tako je priredio i svoju prvu samostalnu izložbu u Splitu 1931. godine. U Splitu uči slikarstvo na umjetničkom odjelu Zanatske škole kod Peruzzija i Vidovića. Od 1934.-1938. studira na Umjetničkoj akademiji u Beogradu.

1939. godine vraća se u Split i slika Veliki interier u kojem se osjeća Vidovićev utjecaj. Do rata službovao je kao likovni pedagog u Novoj Gradiški, kasnije je bio nastavnik u Zagrebu, voditelj Umjetničke galerije u Dubrovniku i scenograf u Osijeku i Dubrovniku.

Kontinuirano je izlagao cijeli život, te je tako priredio više od šezdeset samostalnih i više od stotinu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Milano, Nünberg, Sarajevo, Amsterdam, Den Haag, Skopje, Ljubljana, New Rochelle, Venecija, Vittorio Veneto, Scottsdale, St. Joseph, New Orleans, Udine, Brescia, Firenca, Englewood, Rim, Cremona, Bergamo...).

Djela mu se nalaze u brojnim domaćim i inozemnim kolekcijama i galerijama, uključujući Modernu galeriju u Zagrebu. 1972. priređena mu je retrospektivna izložba, povodom četrdeset godina umjetničkod djelovanja, u Umjetničkoj galeriji u Dubrobniku. Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

Branko Kovačević umro je 4. listopada 1988. u Zagrebu.

Trenutno nemamo radova ovog autora.