POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Bruno Bulić

Bruno Bulić rođen je 7. prosinca 1903. godine u Trstu. 1910. godine upisuje u Trstu njemačku pučku školu, kao jedini hrvat u razredu. 1914. godine po završetku pučke škole upisuje njemačku gimnaziju. Tih godina ga je kipar Ivan Rendić, dva puta tjedno u svom ateljeu upučivao u tajne crtanja, a nakon završene gimnazije 1920. godine pripremao ga je za upis na umjetno-obrtnu školu u Trstu, koju je završio 1924. godine. Nakon toga odlazi na akademiju u Veneciji. 1925. godine, prilikom uličnog sukoba biva napadnut. Od zadobivenih ozljeda trajno je oglušio, te mu je ustanovljena osamdesetpostotna gluhoća. 1927. godine odlučio je emigrirati u Zagreb, ne samo zbog političkih prilika u Italiji, nego i zbog nastavka školovanja.

Na Likovnu akademiju u Zagrebu, upisao se sa velikim predznanjem stečenim u Italiji. Studirao je u klasi prof. Ljube Babića, Jože Kljakovića, Rudolfa Valdeca, Branka Šenoe. Diplomirao je 1931. godine u klasi prof. Ljube Babića. Od 1934.-1935. izlaže sa Grupom trojice, a od 1936. izlaže sa grupom Hrvatskih umjetnika, koja se u kontinuitetu nadovezala na Grupu trojice. 1942. godine, pripremao se za nastup na Biennalu u Veneciji, gdje je izložio tri silike. Ratne godine proveo je u Zagrebu.

Poslje rata bavio se ilustracijom, sa Zagrebačkim kazalištem lutaka surađivao je kao masker, bio je kustos u muzeju istarskih frasaka JAZU te se bavio i restaruriranjem fresaka. Uz brojne sporedne poslove, uspjevao je sudjelovati na skupnim izložbama ULUH-a barem dva puta godišnje.

Prvu samostalnu izložbu priredio je 1969. godine u Strossmayerovoj galeriji starih majstora, izloživši 53 slike, pretežno iz posljeratnog razdoblja. Do kraja života nije prestao slikati, posljednih desetljeća ostao je vjeran intimnim motivima malih stvari slikajući mrtve prirode i portrete.

Bruno Bulić umro je 26. studenog 1990. godine u Zagrebu.

Trenutno nemamo radova ovog autora.