POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Dean Jokanović Toumin

Dean Jokanović Toumin rođen je u Sarajevu 1946, a kao umjetnik se oblikuje u Zagrebu gdje koncem 1960-ih završava Akademiju likovnih umjetnosti, u atmosferi koju određuju kulturna previranja, odjeci Eksperimentalnog ateljea Exata 51 i bune studenata 1968. godine.

Svoje prve korake na internacionalnoj sceni Jokanović započinje početkom 1970-ih u Italiji, pokazujući u svom radu sve veću sklonost ka instalaciji i specifičnoj zaokupljenosti prostorom.

U proteklim decenijama učestvovao na izložbama i realizirao umjetničke projekte pod okriljem prestižnih svjetskih institucija umjetnosti, poput Venecijanskog bijenala, Bijenala u San Paolu, Bijenala u Valensiji, Fodacije Juan Miró, Museum moderner Kunst Stiftung Ludwig u Beču, San Francisco Museum od Modern Art, Haifa Museum of Art…' Ars Aevi

Profesor je na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Nedavno je dobio iznimnu narudžbu. Svjetski proizvođač espresso kave, tvrtka Illy iz Italije, ponudila mu je da, kao što je to prije njega učinila cijela plejada velikih svjetskih umjetnika, oslika njenu šalicu za kavu.

Prikazano 1 do 2 od 2 (1 stranica)