POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Eugen Kokot

Eugen Kokot rođen je 9. veljače 1940. godine u Labinu. U Zagrebu je završio Školu primijenjene umjetnosti, slikarski odjel. Diplomirao je 1966. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, odsjek slikarstva, u klasi prof. Raula Goldonija. Od 1966. do 1970. godine bio je suradnik Majstorske radionice Krste Hegedušića.

Od 1981. do 1985. godine profesor je crtanja i grafičkog dizajna na Školi primijenjene umjetnosti u Zagrebu. Od 1985. godine asistent je na Akademiji likovnih umjetnosti, od 1991. izvanredni je profesor, a od 1994. godine redovni je profesor na odsjeku slikarstva.

Uz slikarstvo bavi se grafikom (izdao je tri grafičke mape: Fuga u pejzažu, Magični ritmovi zemlje i Podzemni horizonti), restauracijom spomenika kulture, opremom knjiga i ilustracijom.

Priredio je niz samostalnih i skupnih izložbi od 1967. godine u zemlji i inozemstvu. Sudionik je više slikarskih likovnih kolonija. Studijski je boravio u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Švedskoj, Francuskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Kini, Egiptu, Engleskoj, Grčkoj i Izraelu. Djela mu se nalaze u zbirkama muzeja i galerija Hrvatske.

Dobitnik je brojnih nagrada, priznanja, zahvalnica i odlikovanja za umjetničku djelatnost. Član je Matice hrvatske te HDLU-a u Zagrebu.

Trenutno nemamo radova ovog autora.