POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Josip Biffel

Josip Biffel rođen je 27. studenog 1933. u Zagrebu, tu je pohađao osnovnu školu i gimnaziju. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 1959. slikarstvo u klasi prof. Đure Tiljka, kojeg je na V. godini zamjenio prof. Jeronim Miše.

U pedagošku djelatnost uključio se neposredno po završenoj Akademiji. U razdoblju od 1961.-1979. bio je nastavnik na slikarskom odjelu Škole primjenjenih umjetnosti.

Na ALU primljen je 1979. za docenta, a od 1986. redviti je profesor. Od 1960. djeluje kao ilustrator i slikar. Sudjelovao je na više od sto skupnih izložbi (Aleksandrija, Vatikan, Zagreb, Dubrovnik, Sarajevo, Budimpešta, Rochester, Frankfurt, Moskva, Milano itd.)

Priredio je i desetak samosalnih izložbi u Zagrebu, Dubrovniku, Beogradu, Stuttgartu, Salzburgu, Hamburgu i drugdje. Važan dio njegova opusa čine freske, mozaici i vitraji za crkve u domovini i inozemstvu.

Za svoj rad dobio je desetak nagrada. Radovi mu se nalaze u privatnim zbirkama i muzejima (Moderna galerija i Muzej suvremene umjetnosti te Nacionalna i sveučilišna bibilioteka u Zagrebu, Vatikan, New York).

Josip Biffel umro je 5. kolovoza 2018. godine u Zagrebu.


Trenutno nemamo radova ovog autora.