POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Mersad Berber

Mersad Berber rođen je 1. siječnja 1940. godine u Bosanskom Petrovcu, u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani u klasi profesora Maksima Sedeja, a na istoj Akademiji postdiplomski studij grafike završava 1965. Izvanredni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu postaje 1978. godine.

Bavi se slikanjem, grafikom, tapiserijom, ilustracijom, radio je scenografiju i kostimografiju za kazališta u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu i Washingtonu. 1985. završio je svoj crtani film Tempo Secondo.

Prvu samostalnu izložbu imao je 1965., i od tada kontinuirano samostalo izlaže u zemlji i inozemstvu (New York, Washington, Montreal, Tokyo, Geneva, Istambul, Kairo, Đakarta, Abu Dabi, po cijeloj Italiji i Njemačkoj).

Danas je u svijetu poznat ne samo kao jedan od najboljih grafičara, nego i jedan od najznačajnijih suvremenih umjetnika uopče. Uvršten je postav Tate galerije u Londonu 1984.

Za svoj umjetnički rad primio je više od pedest nagrada u zemlji i inozemstvu. Nagrađivan je u Sao Paulu, Alessandriji, Firenci, Tokiju, New Delhiju, Monte Carlu, Madridu. Njegovi radovi nalaze se u mnogim galerijama, muzejima i privatnim kolekcijama u zemlji i inozemstvu.

Mersad Berber umro je 07. listopada 2012. godine u Zagrebu.

Prikazano 1 do 2 od 2 (1 stranica)