POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI "PONUDA TJEDNA"
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Nenad Vorih

Nenad Vorih rođen je 1. kolovoza 1963. godine u Zagrebu. Nakon uspješnog osnovnog i srednjeg obrazovanja, maturira s odličnim uspjehom u Obrazovnom centru za jezike. 1983. godine upisuje se na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, slikarski smjer, a 1987. godine završava studij slikarstva u klasi profesora Ferdinanda Kulmera.

1988. godine primljen je u Hrvatsko društvo likovnih umjetnika te iste godine ostvaruje status samostalnog umjetnika pri Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika. 1993. uvršten je u Enciklopediju likovnih umjetnosti. 1995. prima nagradu Porin, a 2000. godine uvršten je u katalog Kunstwerk, godišnje izdanje moderne likovne umjetnosti u Njemačkoj.

Inspiraciju za svoju umjetnost Vorih nalazi u medijima, odnosno njihovoj interakciji s modernim društvom, te u utjecaju istih na kulturu i percepciju modernog čovjeka. Predstavio je publici svoj izraz kroz četiri tematske cjeline/ciklusa, ostajući pri tom uvijek vjeran svojoj najvećoj strasti boji, dinamici, ekspresivnosti.

Trenutno nemamo radova ovog autora.