POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

O nama

Galerija Divila predstavljena je javnosti u listopadu 2009. godine. Galerija Divila je društvo sa ograničenom odgovornošću registirano za prodaju i otkup umjetnina. Uvid u ponudu umjetnina možete dobiti i putem naše internet stranice, no svakako je naša preporuka da prije odluke o kupovini posjetite galeriju, da osjetite umjetnine uživo.

Galerija Divila Ukoliko imate umjetninu koju bi nam ponudili na prodaju, možete se odlučiti za komisionu prodaju u galeriji, ili za otkup. Ponuđena umjetnina biti će procijenjena prema umjetničkoj, ali i prema njenoj trenutnoj tržišnoj vrijednosti.

U svakom slučaju, uvijek će Vam biti ponuđena realna i konkurentna otkupnina usklađena sa trenutnim stanjem na tržištu umjetnina.

Galerija se nalazi u Lovćenskoj ulici u zagrebačkim Mlinovima. Objekt, u kojem je smještena, projektirao je jednan od ključnih kreatora hrvatske poslijeratne moderne arhitekture, te jedan od prethodnika i suosnivača EXAT-a 51, zagrebački arhitekt, scenograf i slikar Božidar Rašica (Ljubljana, 1912. – Zagreb, 1992.).

Božidar Rašica dobio je 1940. narudžbu za projekt ove kuće u Mlinovima. Kuća je izvedena od sljemenskog kamena i drveta, sa kosim krovom pokrivenim crijepom. Kako bi se postigla visina prostora, krovište nije zatvoreno, već čini dio unutarnjeg uređenja.

Kuća se stopila s pejsažem kao da pripada baš tom mjestu, kao da tu oduvijek postoji. I dan danas privlaći svojom jednostavnošću što je za Rašicu tipično. Ovaj je primjer individualne izgradnje, projektirane rukom Božidara Rašice, obilježio izgradnju te vrste kuća tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća.

Bilo da ste zaljubljenik, strastveni sakupljač ili vrhunski poznavatelj umjetnosti, obratite nam se sa punim povjerenjem.