POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Rudolf Marčić

Rudolf Marčić Ernst rodio se 21. veljače 1882. godine u Litiji u Slovneiji. Studirao je nižu gimnaziju i kadetsku školu i postao je časnik u pješadiji. Kao poručnik otišao je 1905. na umjetničku akademiju u Prag kod prof. Vlahe Buhovca.

1906. godine prvi je puta izlagao na međunarodnoj izložbi u Pragu. 1907. živio je u Boki Kotarskoj. 1908. postaje profesor crtanja na vojnoj realki u Strassu. 1921. godine bio je umirovljen kao major. Nakon toga živio je kao slikar na Bledu, pa u Dalmaciji na otoku Koločepu pokraj Dubrovnika. U Zagrebu u Praškoj ulici imao je privatnu slikarsku školu.

Slikao je najviše pejsažne slike. Velik broj njegovih slika prikazuje dalmatinske primorske motive, motive bledske pokrajine, naslikao je i ciklus slika iz Albanije. Izlagao je u Pragu, Sofiji (1906), Trstu (1909), Beču, Brnu, Budimpešti, Berlinu, Zagrebu (na kolektivnoj izložbi motiva s Bleda), Beogradu, Ljubljani, Osijeku, Novom Sadu, na Bledu, u Celju.

Bio je član Društva likovnih umjetnika u Štajerskoj, od 1912. je član Albrecht Dürer-Bunda u Beču, član Vesne i osnivač umjetničkog društva u Osijeku. Preko tisuču njegovih slika nalaze se po cijeloj Europi.

Rudolf Marčić umro je 1960. godine.

Trenutno nemamo radova ovog autora.