POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Rudolf Valdec

Rudolf Valdec rođen je 08. ožujka 1872. godine u Krapini.

Učio je na Obrtničkoj školi u Zagrebu, radio kod A. Kuhnea u Beču i kod S. Eberlea u Münchenu. Bio je nastavnik na Akademiji za umjetnost i obrt u Zagrebu. Među njegove poznate učenike spada Joza Turkalj. Na prekretnici stoljeća kad se formira krug zagrebačkih likovnih umjetnika Rudolf Valdec je s R. Frangešom predstavnik kiparstva.

Pod utjecajem bečke secesije radi u ranijoj fazi alegorijsko-tematsku plastiku (Ljubav, sestra smrti; sputani genij). Glavne radove dao je u velikom broju portreta, modeliranih rukom iskusnoga majstora usmjerenoga na realističku karakterizaciju (Strossmayer, F. Rački, V. Jagić, I. Kršnjavi, I. Mažuranić, I. Trnski, i dr.). Izveo javne i nadgrobne spomenike I. Kukuljevića, F. Račkoga i S. Miletića (Zagreb), S.S. Kranjčevića (Sarajevo), D. Obradovića (Beograd), V. Jagića (Varaždin), F. Livadića (Samobor), Petra Karađorđevića (Veliki Bečkerek (Zrenjanin) i Bijeljina).

Njegovi dekorativni plastični radovi nalaze se na Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i na nekim drugim zgradama u Zagrebu. Rudolf Valdec umro je 01. veljače 1929. godine u Zagrebu.

Majka
Rudolf Valdec
h 70×30×25 cm

Ukupna visina skulpture sa postoljem je 77 cm...

Stavi u košaricu
Prikazano 1 do 1 od 1 (1 stranica)