POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Vasko Lipovac

Vasko Lipovac rođen je 14. lipnja 1931. godine u Kotoru. Akademiju primjenjenih umjetnosti završio je u Zagrebu 1955. Bio je suradnik majstorske radionice Krste Hegedušića od 1955. do 1959. godine. Od 1967. živio je i radio u Splitu.

Od 1956. izlagao je na oko stotinu samostalnih (Split, Dubrovnik, Beograd, Bari, San Marino, Zagreb, Titograd, Cetinje, Firenze, Rim, Ljubljana, Šibenik, Budva, Sarajevo, Bruxelles, Lausanne) i preko dvjesto skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je brojnih nagrada za skulpturu, ilustraciju, te javne spomenike, među kojima i prve nagrade za spomenik košarkašu Draženu Petroviću 1995. i za spomenik Marku Maruliću 1998. Velika izložba u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu priređena mu je 1995. godine.

Vjerojatno je najpoznatiji po svojim najčešćim motivima mornara i brodova, te ciklusu skulptura "Biciklisti". Vasko Lipovac je i izvan hrvatskih granica priznati umjetnik, posmodernist u čijim se slikarskim i kiparskim radovima, te u scenografijama uvijek prepoznavao prostor izrazitog mediteranskog ugođaja, kolorita i istančanog humora. Svoju posljednju veliku izložbu "More, sport, erotika, tri puta Lipovac" priredio je u Galeriji umjetnina u Splitu.

Vasko Lipovac umro je u 4. srpnja 2006. u Splitu.

Trenutno nemamo radova ovog autora.