POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI PONUDA TJEDNA !!!
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Vojo Radoičić

Vjekoslav Vojo Radoičić rođen je 10. prosinca 1930. godine u Požegi. Završio je Pomorsku akademiju u Rijeci. Redovni je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeke i Zagreba i VBO-a (Verein Bildenden Kunstler Osterreichs, Wien - Schonbrun).

Živi i radi u Rijeci, Beču i Begovom Razdolju. Bio je prijatelj i suradnik velikog austrijskog arhitekta i slikara Hundertwassera. Autor je stotinjak kazališnih i televizijskih scenografija. Ilustrirao je zapažene knjige za djecu i mlade brojnih autora. Prepoznatljivim, osebujnim stilom stvara i vlastite slikovnice (Prijatelj mačak Nero, 2005).

Najčešća tema njegovih djela su imaginarni, nadrealni predjeli, osobito morski. Stil temelji na bogatom crtežu i živim bojama, a uz elemente dječjega stvaralaštva i tekstualne poruke, često rabi i tehniku kolaža (Na putu u banku 1980).

Godine 2002. nominiran je za prestižnu svjetsku nagradu J. Ch. Andersen za dječju ilustraciju. Dobitnik je nagrade Grada Rijeke i brojnih drugih nagrada i priznanja. Odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za doprinos u kulturi. Izlagao je u zemlji i svijetu na više od sto i sedamdeset izložaba, a samostalno u Rijeci, Opatiji, Dubrovniku, Zagrebu, Veneciji, Firenci, Beču, Londonu, Melbournu, New Yorku, Oslu.

Vojo Radoičić umro je 15. srpnja 2017. godine u Rijeci.

Trenutno nemamo radova ovog autora.