POGLEDAJTE SNIŽENE CIJENE ODABRANIH UMJETNINA U RUBRICI "PONUDA TJEDNA"
TEL: +385 (0)1 467 48 25
 

Zorislav Drempetić Hrčić

Zorislav Drempetić rođen je 1934. godine u Donjoj Stubici. Prvi dodir sa slikarstvom ima od obitelji i obiteljskih prijatelja. Otac mu je bio soboslikar, a očev je prijatelj bio češki slikar Davorin Solarik. S njime je surađivao pri restauriranju fresaka po crkvama i dvorcima u Zagorju.

Školovao se na slikarskom odjelu Škole za primijenjenu umjetnost u Zagrebu, kod profesora Josipa Resteka. Slikarski je studij započeo 1956. na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Dvije godine poslije vratio se u Zagreb, gdje je nastavio studij. Diplomirao je u razredu profesora Ljube Babića.

Njegov je rad do kolovoza 2006. po naravi postromantistički. u kojem je ostvario i najviše dosege. Okušao se u svim slikarskim tehnikama. Teme su mu Zagorje, Zagreb, Dalmacija, Istra, dvorci, kurije, crkve, krajobrazi, "slutnje arhitekture i raslinja", izmagličasti prizori s bljescima svjetla.

Do kolovoza 2006. imao je više od 60 samostalnih izložaba, a bio je dijelom više od 200 skupnih izložaba u tuzemstvu i inozemstvu. Zadnju izložbu (kolovoz 2006.) imao je u galeriji dvorca Oršić u Gornjoj Stubici, nazvanu Blistavost svjetla.

Trenutno nemamo radova ovog autora.